Kristof Devos en Julie Delrue tijdens de opnames van Podlood, de illustratie podcast.

#01 — Actrice en theatermaakster Julie Delrue

Leestijd 2 min.

#01 — Actrice en theatermaakster Julie Delrue

Julie Delrue speelde bij theatergezelschappen als Bronks en Studio Orka, acteerde in Chantal en Nonkels én staat momenteel op de planken met haar solovoorstelling Mamamanie.

In Podlood vertelt ze openhartig over de kraambedpsychose die bepaalde luikjes in haar hoofd opende, waardoor ze heel even hyperrealistisch kon tekenen. Ze brengt niet alleen haar tekeningen mee, maar ook een van de schilderijtjes die ze maakte voor haar zussen en haar broer, toen ze na de dood van hun mama afstand moesten doen van hun ouderlijk huis. Wanneer ze het me aanreikt, durf ik het amper in handen te nemen.

We hebben het over tekenen tijdens moeilijke momenten, over de onbevangenheid van Oliver Jeffers en de link tussen zijn werk en dat van Julie én over Wim Opbrouck die elke dag tekent. Julie zingt het liedje dat haar zoon Bob onlangs bedacht en ik lees haar voor uit een stukje dat ik zeven jaar geleden schreef, nadat ik De man, de vrouw en beer had gezien, waarin ze de vrouw speelt.

Op het einde van deze aflevering tekent Julie in het Podlood-gastenboek en voorziet ze haar werk van een bijzonder passend onderschrift.

Illustratoren en tekenaars die aan bod komen in deze aflevering: Oliver JeffersRandall CasaerWim OpbrouckRichard Scarry en Rocio Alvarez.