Vos, Vogel en ik

Illustratie uit het boek 'Vos, Vogel en ik' van Kristof Devos.

Vos, Vogel en ik

Het leven is maar saai als je op je eentje een beetje doelloos uit je raam staart. Dan duiken Vos en Vogel op. Het is heerlijk om vrienden te hebben! Maar hoe meer vrienden, hoe groter je kans op verdriet. Op een dag krijgt Vogel een ongeluk …

‘Vos, Vogel en ik’ is een verhaal over vrienden die elkaar oprapen wanneer ze vallen, vrienden die op elkaar leunen wanneer ze zwaarder wegen dan gewoonlijk, vrienden voor altijd.

Details

Uitgeverij
De Eenhoorn, 2022

Tekst & illustraties
Kristof Devos

Vormgeving
Dries Desseyn

ISBN
9789462916647

Vertalingen

‘Vos, Vogel en ik’ verscheen ook in het Spaans (Mexico) en het Duits.

Awards & erkenning

3×3 Merit Award New York

Deel van de Illustration West 61 exhibition – Los Angeles

Verkozen tot het derde mooiste prentenboek van 2022 door Het Boekenrijk.

Een van de zes geselecteerde werken van de Vlaamse inzendingen voor de Illustratie Biënnale van Bratislava – Villa Verbeelding

Geselecteerd voor de LeesjuryBelgië

Illustratie uit het boek 'Vos, Vogel en ik' van Kristof Devos.
Cover van het boek 'Vos, Vogel en ik' van Kristof Devos.
Illustratie uit het boek 'Vos, Vogel en ik' van Kristof Devos.

Illustratie uit het boek 'Vos, Vogel en ik' van Kristof Devos.

Recensies

“Elke keer weer verbaast en verwondert Kristof Devos jong en oud met hoe hij zichzelf hernieuwt en heruitvindt. Hoe hij bij elke publicatie een doorleefd verhaal vertelt in zijn meesterlijke teken- en schilderstijl en hoe hij elke keer zijn stijl ten dienste stelt van het verhaal, al dan niet zelf verzonnen.” 

“Dit tedere verhaal sleept je mee en kruipt onder je vel. […] Knap hoe Devos speelt met het ritme van de tekst en de prenten. Enkel het hoogstnodige vertelt hij met woorden want de prenten zelf vertellen zoveel meer.” 

“Dit is een bijzonder prentenboek voor jong én oud en liefst de beide samen. […] Een meer dan welkome aanrader in het wereldje van kinderboeken, waarin volwassenen die nog openstaan voor verwondering en fantasie zich ook thuis voelen.“

Eric Vanthillo voor Pluizuit

“Vos, vogel en ik” is een prachtig prentenboek van Kristof Devos dat de kracht van vriendschap op een aangrijpende manier in beeld brengt.”
Het Boekenrijk 

“Dit prentenboek is een pracht van een kijkboek, omwille van het spel in kleur, perspectief en opbouw. Een ontroerend verhaal ondanks de weinige woorden. Een mooie levensles over de kracht van vriendschap en samen sterker staan.”
Wonderland by Alice

“Namen als Dendooven, Van Doninck, Erlbruch, Van den Ende en Sollie komen boven. De associatie is werk van Moeyaert, Devos kan in het rijtje passen met deze verfijnde poëtische tekeningen. Want dat zijn ze.”
Lezersgoud

Schetsboek illustraties uit Vos, Vogel en ik